onsdag 31 mars 2010

Om HBT och SD

En del har kanske sett artikeln i Aftonbladet idag där vår käre partieldare tillsammans med Carina Herrstedt skriver om att SD visst det är ett parti för HBT-människor.

Jag kan gott intyga att SD kan inrymma homosexuella personer, då jag misstänker ett flertal vara lite "homogay". Men jag ska inte peka på någon speciell individ ännu, utan var och en inom partiet får själv krypa ut ur den berömda garderoben om denne så känner för det! :)

Däremot förstår jag nog känslan av att tala om för omvärlden att man är gay. Synnerligen hur det var kanske på 80 och 90 talet när många mötte det med förakt och misstänksamhet. Precis likadant är det idag, om man går ut med att man är Sverigedemokrat. Långt ifrån alla spottar på en, men en och annan tror på fullaste allvar att man är rasist och vill döda allt och alla som inte är blonda och blåöga... trots att man själv inte är helsvensk.

Men ja, antagligen så tänker väl inte dessa människor mycket längre än vad näsan räcker. Jag brukar skoja med folk och säga att "allt som står på internet är sant", tyvärr så är nog den allmänna uppfattningen att "allt som står i medier är sant", vilket nästan är ännu värre enligt min mening.

Nog om det, det börjar bli dags att pyssla med annat nu.

söndag 28 mars 2010

Valkonferensen 2010

Nu är man äntligen hemkommen efter valkonferensen!

Några småsaker som kan vara nämnvärt från min sida:

- "Bosse" från SVT som gör en dokumentär om SD måste vara mer än lovligt trött på mig vid det här laget. Lite smidigt knyckte jag hans ljudtrustning och gick runt och testade på jobbet som "ljudkille" eller vad det nu kallas. Ni vet dem där som har en lång stång med värsta fluffiga mikrofonen ditmonterad, som står i bakgrunden vid kameran. Ja det och en massa dumt prat fick han stå ut med, nästan så jag tycker lite synd om honom. :)

- Jag träffade Stefan Lundqvist för första gången, vilket jag sett fram emot! Det är lätt att likna Stefan med William Petzäll, fast jag tror den senare inte har riktigt lika stort kyrkligt engagemang om jag känner William rätt...

- Och så har jag stått och raljerat om genusvetenskap och jämställdhetsfrågor på det vis bara jag kan argumentera i talarstolen. Jag säger inte att jag alltid har 100% rätt i allt, men jag kan lova att vi har 100% skoj i varje fall.

Nu ska jag gå och vila mig en stund, man blir trött av att sitta i bilen hela vägen hem från Stockholm.

torsdag 25 mars 2010

Min debattartikel

Nu finns min debattartikel på Kristianstadsbladets hemsida.

För övrigt för de som undrar, så finns intervjun med Fredrik inspelad. Om ett större intresse finns så kan jag säkert klippa ut valda delar av den och publicera på nätet på något sätt.

Isåfall får jag bara kolla igenom så det inte är något som drabbar Fredrik eller någon annan.
Där går ju också med enkelhet att avgöra huruvida jag utgett mig för att jobba för KB eller inte ;)

onsdag 24 mars 2010

Om programmet "Debatt" i SVT 2

Samma kväll som jag var frilansare (den historien finns att läsa i föregående inlägg) så var även min gode vän och partikamrat William Petzäll hemma hos mig och sov över. Idag har vi båda blivit uppmärksammade i media, vilket antagligen inte var sista gången för någon av oss, hehe :)

För de som såg debatten, så fanns det även ett allvar i den. David von Arnold, medlem i SDU Malmö riskerade livet när han råkade ut för ett knivöverfall på grund av att han besökt en skola. Både jag och många andra i SDU är givetvis beredda att utstå allehanda verbal och skriftlig skitkastning, synnerligen från folk som själva vill vara anonyma. Det är väl snarast något man får räkna med om man väljer att tala fritt om vad man tycker och tänker. Så långt är det egentligen inga konstigheter.

Däremot är jag lite orolig över hur en del människors syn på demokrati och yttrandefrihet egentligen ser ut. Exemplet ovan är långt ifrån unikt, det finns flera dokumenterade fall där våra politiska företrädare blivit överfallna i fysisk mening.

Med anledning av att vi är i full gång med skolbesök, samt det som hände David så valde teveprogrammet "Debatt" att låta kvällens diskussioner handla om just detta ämne. En stund in i programmet var William igång och slogs verbalt mot i princip resten av de inbjudna debattörerna, det blev en jävla fart i honom efter ett tag. Men precis som det ska vara så stötte både David och William på motstånd i sin argumentation. Nu var i och för sig David och William ganska ensamma i diskussionerna, jag fick uppfattningen att resten av de medverkande i olika grad var negativa till SD i största allmänhet. Undrar hur resonemangen går på SVT? Ska det verkligen behövas ett tiotal motdebattörer för att möta två SDU:are i en debatt?

måndag 22 mars 2010

Jag borde bli journalist på heltid :)

Jag erkänner att det är roligt att skriva artiklar om allsköns saker, synnerligen politik. Därav att jag skriver i den här bloggen. Men gårdagens intervju med Fredrik Bodin verkar ha tagit skruv ordentligt.

Vi börjar från början. Jag ringer till Fredrik och talar om att jag heter Chang Frick, och är från Kristianstad. Vidare förklarar jag att jag skriver artiklar med fokus på valrörelsen (ingen lögn där), och om jag får en intervju med honom och använder det i en artikel så är det inte omöjligt att jag skickar in det materialet till någon lokaltidning, exempelvis tidningen "Kristianstadsbladet". Så långt ingen lögn heller, jag är i full gång att knåpa ihop en artikel som bland annat berör kampanjen "Rösta Demokratiskt", som jag har tänkt skicka in till Kristianstadsbladet. Kan hända det blir en insändare av det.

Däremot, det intressanta i hela historien. Fredrik hade uppfattat mig i intervjun som att jag ringde från Kristianstadsbladet, dvs att jag intervjuat honom under "falskt flagg". Jag kan förstå att han kan ha uppfattat det så, när jag ringde honom hade han varit på ett museébesök om jag inte missminner mig, det var folk runtomkring honom och jag hörde på honom att han var lite halvt stressad.

Idag kontaktar journalisten Matti Stenrosen mig, och undrar om jag utger mig för att jobba hos dom. Jag förklarar det jag skrivit ovan, och jag tror jag lovade honom att de ska få en artikel om min intervju. Jag bjöd även hem honom, så han fick lyssna på intervjun med Fredrik och ingenstans i den intervjun nämns tidningen Kristianstadsbladet, däremot nämns tidningen SD-Kuriren. Min telefonintervju med Fredrik är inspelad.

Vi får se vad Matti skriver, det ska bli spännande! Blir det en artikel på nätet så ska jag länka till den härifrån. Nu får vi hoppas att Kristianstadsbladet är intresserade av min insändare / artikel, eftersom vi redan verkar ha fått en "meta-diskussion" om den!

Ps. Jag ville bjuda Matti på kaffe men han avstod. Här är Mattis artikel.

Edit: Även nyheter 24 skriver om mitt lilla tilltag här.

söndag 21 mars 2010

Kvällens lilla hyss

Jag ringde och gjorde en liten intervju ikväll med Fredrik Bodin, kampanjledare för kampanjen "Rösta Demokratiskt". Det är organisationen "Ungdom Mot Rasism" som står bakom det hela.

Den givna frågan borde ju givetvis vara hur man gör när man "röstar odemokratiskt", men eftersom jag nu iklätt mig rollen som en politiskt korrekt journalist så ställde jag lite allmänna frågor om hur man ska bekämpa SD, rasism och allt det där.

Jag fick sakliga svar, och jag ska se om jag kan skriva någon lämplig artikel om det, så får vi se om någon tidning vill ta in det. Slutklämmen var just min lilla intressanta fråga om Ungdom Mot Rasism har en dold agenda. Ordföranden Ola Karlmans telefonnummer slutar nämligen på "14 88". Ni som inte vet vad det är kan googla de siffrorna.

Avslutningsvis blev Fredrik lite ställd när jag talade om att jag skriver artiklar för SD-Kuriren. Men det hade nog jag också blivit om jag var Fredrik... ;)

Mer om intervjun kommer framledes, nu ska jag skriva ner svaren på hans frågor och sammanställa det. Men kul var det iallafall!

tisdag 9 mars 2010

Om debatter och bokbord

Moderaterna, och synnerligen ungdomar engagerade i MUF har riktat skarp kritik mot att gymnasieskolorna i Kristianstad tagit beslutet att bara tillåta respektive ungdomsförbund att närvara vid ett tillfälle på varje skola under valrörelsen.

I ett öppet brev som publicerades i Kristianstadsbladet, riktas skarp kritik mot skolorna av MUF, SSU, Grön Ungdom och LUF. Om man läser texten så menar de att skolorna inte ska böja sig för odemokratiska krafter och annat snömos.

Vi tar det igen, skolorna har bestämt att var och ett ungdomsförbund får ett tillfälle vardera att besöka skolorna. Det kan tyckas snålt tilltaget, men samma villkor gäller alla. Kalla det rättvisa om man vill. Jag kan instämma i kritiken mot att det är snålt tilltaget, även vi i SDU vill kunna besöka skolorna mer än en gång, absolut!

Men när man i en debattartikel menar att skolornas beslut böjer sig för odemokratiska krafter, hur tänkte man då? Vilka är dessa "odemokratiska" krafter?

Jag vet inte om de ser spöken, men om de känner sig hotade av vad de kallar "odemokratiska krafter" och "extremisternas propaganda", då undrar jag vilken planhalva de egentligen spelar på. Rimligen bör deras motstånd bestå i andra partier som ställer upp i ett demokratiskt val, vilket också bör anses vara "demokratiska krafter" av samma anledning.

Något säger mig att företrädare för dagens riksdagspartier är rädda för folkviljan. Jag spekulerar lite när jag säger att de säkerligen själva anser att sann demokrati, det är när dagens sju riksdagspartier har ensamrätt på att besöka skolor, helst så mycket de vill.

Tur att vi än så länge har riktig demokrati, där alla har samma chans att tycka och tänka.

Läs även mer här.
MediaCreeper