söndag 28 november 2010

Den svenska kulturen

Hej!

Jag måste bli bättre på att uppdatera den här bloggen. Iallafall, i onsdags höll jag en liten annorlunda demonstration mot Stockholms Poesifestival som blev rätt uppmärksammad. Tydligen ligger kulturfrågor i tiden, eller så har debatten varit allt för tråkig och syrefattig. Helt klart finns ett intresse av att SDU och även moderpartiet ger sig in på allvar och kritiserar dagens flumretorik bland allsköns kulturelitister.

Jag får även nämna att jag hittat en ny vän, Alexander Bengtsson på Expo. Även om vi är varandras politiska motpoler i någon mening så måste jag erkänna att det är en kul grabb som har många bra tips och idéer att komma med. Tänka sig vad "möten mellan människor" kan åstadkomma ;) Haha.

Fick en länk till Per Wirténs blogg, en journalist som bland annat arbetar på Expressen. Per verkar vara en variant av Madeleine Grive, dvs han ska försöka använda Vilhelm Moberg som ett argument EMOT vår politik. Uppenbarligen så verkar människor som Per och Madeleine tro stenhårt på sina fördomar om att en Sverigedemokrat skulle vara obildad.

Vad de inte förstår är att människor som Moberg vågade ställa sig upp mot det dåvarande etablissemanget och gå på tvären med rådande politik / kultur eller vad det nu kunde handla om. Och vilka gör samma sak idag? Vilka är det som blir ständigt kritiserade och dumförklarade av "etablissemanget"? Jag vet en sak, både Madeleine och Per kommer möjligen nämnas i förbifarten i framtidens historieböcker, medan några andra lär få betydligt större utrymme.

Det kanske helt enkelt svider när man målat in sig i hörnet och upptäcker att man är fast, vad vet jag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

MediaCreeper