tisdag 14 december 2010

Kristianstads Kommunfullmäktige

Trams och åter trams.

Våra kära allianspartier, modiga som de är, vågade ens inte föra samtal med oss efter det stod klart att vi ökat från tre till nio mandat. Istället känner man sig nödgade att samarbeta med Miljöpartiet + Åhuspartiet. Ingen enkel skuta att styra för kommunstyrelsens ordförande Bengt Gustavsson.

Tydligen har mupparna i miljöpartiet känt sig tvungna att spänna musklerna lite gentemot sina nyfunna allianskollegor, och har drivit igenom ett lika muppigt förslag om att inrätta någon sorts tidsbegränsad kommitté om 24 månader, för att som det heter - "komma tillrätta med utanförskap". Detta arbete hade mycket väl kunnat inrymmas i nämnden för Arbete och Välfärd (fd socialnämnden).

Men nej då, mupparna måste givetvis klödda till det å ha sig. Frågan verkar vara synnerligen viktig, inte på grund av utanförskap i sig kanske, utan snarare på att valresultatet inte föll alla i smaken. Kan det månne bero på att ett visst parti tredubblade sig i valet kanske?

Nåja, jag är högst tveksam till om detta kommer lösa några problem med utanförskap. Jag hoppas bara det inte kostar skattebetalarna i Kristianstad allt för stora summor när vi skapar "hittepå" nämnder och kommittéer med anledning av att 12,25% av Kristianstadsborna råkade ha "fel åsikter" på valdagen.

Bra dock att vi samlar både buss och tågförbindelser under ett och samma tak - ett riktigt resecentrum, det behövs!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

MediaCreeper