lördag 14 december 2013

Se om du är en antirasist - självtest

Misstänker du att du är en antirasist, men du känner dig lite osäker? Jag har listan på alla igenkänningstecken. Kolla om du också är antirasist, på riktigt. Det räcker att du känner igen dig på en av punkterna för att du med stor sannolikhet ingår i den varma, antirasistiska gemenskapen.

1. Bekräftelsebehov

Känner du också ett behov av att synas och sticka ut? Att vara lite speciell? Som en sann antirasist har du alltid förtur på att känna dig kränkt och tillrättavisa andra om vad som är okej och inte. Det fina är att du kan även bli kränkt å andras vägnar vilket är praktiskt om omgivningen försöker ignorera dig. På så sätt kan du visa att du bryr dig och få bekräftelse.

2. Folk är dumma i huvudet

Har du också insett att vanliga arbetare är dumma i huvudet? Japp, de ska hålla käften och låta oss, som är lite mer pålästa ta debatten om viktiga samhällsfrågor. De kan inte ens stava till intersektionalitet. Istället bekymrar de sig över a-kassa, jobbet och trygghet för ungarna. Alla arbetare är i grunden rasister, därför finns ABF och fackförbund för att slipa bort det värsta hos dem.

3. Du är genomgod

Visst har du lärt dig att man alltid ska vara god och stå på den svages sida? Därför tar du alltid striden för den minsta minoritet du kan tänka dig, oavsett hur omständigheterna i övrigt ser ut. En människas eventuella skuld ligger inte i dennes handlingar, utan vi måste i stället titta på vilken typ av kollektiv människan tillhör. Det är en rasistisk föreställning att individer har ansvar.

4. Ingen gör något

Du är förbannad för att "ingen gör något". Samhället är fullt av orättvisor men konstigt nog är det bara du som ser dem. Du försöker skrika, göra aktioner och protestera men folk bryr sig inte. Smärtsamt inser du att folk är egoister och bryr sig bara om sådant som påverkar dem själva. När någon väl gör något blir du än mer förbannad, vem har gett vanligt folk rätten att starta ett parti som SD och som sedan röstas in i riksdagen?

5. Prata om rätt saker

Du blir arg när människor pratar om fel saker. Det är okej att prata om hur mycket en skattesänkning kostar samhället, men varför ska folk ställa frågor som "hur mycket invandring tål Sverige". Vi kan bara ha en öppen och fri debatt om folk lär sig att prata om rätt saker och ställa frågor på rätt sätt. Du vägrar att acceptera att människor vill prata om sådant som inte passar.

6. Uthängningar är så jävla fel

Som en sann antirasist tycker du det är fel att hänga ut människor offentligt bara för att de gjort något brottsligt. Alla kan vi göra fel. Därför är det bra att Expressen visar namn, bild och adress på vilka som tycker fel och skriver på fel sajter. Genom att vi alla kan se vilka dessa människor är så kan vilken antirasist som helst göra något i kampen mot att förhindra uthängningar. Det är inte metoderna som är viktiga, det är resultatet.

7. Alla har rätt till Sveriges välfärd

Om man inte är solidarisk med hela omvärlden delar man in människor i olika grupper, vilket inte är okej. Ja, såvida grupperna inte är olika samhällsklasser eller andra former av grupper som vi antirasister själva har bestämt ur ett intersektionalistiskt perspektiv. Någon tycker att välfärd ska gå till de som betalar skatt i Sverige men det är djupt rasistiskt eftersom alla människor inte är lika priviligerade som vi i Sverige. Du hatar också de som påstår att Sverige är bättre än andra länder. Vilka är vi att döma?

8. Våld är egentligen inte okej

Vi är emot våld, egentligen. Men hur ska man bekämpa den onda sidan så länge de tillåts att t ex hålla torgmöten? Det är rent livsfarligt om människor får höra vad de säger. Därför är det viktigt att blåsa i vuvuzelor, kasta ägg och böcker samt göra vad man kan för att förhindra rasisterna att ens yppa sig offentligt. Sann antirasism kan inte vinna poänger genom att bara ta debatter, tvärtom måste man hindra fel människor från att yttra sig. Om inte annat för yttrandefrihetens skull.

9. Vägra ta debatten

Genom att debattera med rasister gör vi deras åsikter legitima, folk kan ju tro att det är okej att tycka vissa saker. Det är inte okej att tycka vad som helst eller att prata om vad som helst, folk har typ missuppfattat yttrandefrihet. Därför är vi stolta över att inte ta debatter, mer än med oss själva. Vi diskuterar gärna antirasistiska och anti-kapitalistiska saker internt med varandra. Att en del påstår att vi är fega som inte vill ta debatten visar ju bara hur skev verklighetsbild de har.

10. Bekämpa allt som är odemokratiskt

När människor röstar på fel parti blir det per automatik odemokratiskt. Rasisterna menar att demokrati handlar om att vem som helst ska få tycka vad som helst, och därigenom rösta för den åsikten. Detta är så fel som det kan bli. Om folk röstar på ett rasistiskt parti får vi ett rasistiskt samhälle och det är en jävla skillnad på ett rasistiskt och ett demokratiskt samhälle. Därför, för att skydda demokratin, måste vi hindra människor från att rösta fel.

Chang Frick

30 kommentarer:

 1. Det var bland det mest naiva och antiintellektuella du gjort tyvärr. Ibland skiner du till men du behandlar dina politiska motståndare som idioter. I samma sekund som du e arg på att de behandlar andra som idioter..WHAAAY

  SvaraRadera
  Svar
  1. I detta inlägget jag gör inte anspråk på att vara intellektuell, tvärtom. Idag vill jag bråka och ge tjyvhugg, känner för det då jag ligger och har feber och tycker att hela världen är orättvis. ;-)

   Radera
  2. Sådana är de personer som Chang skriver om.Det är verklighetsbilden arg eller glad.Chang har inte skrvit att någon är idiot det får stå för dig.Jag tycker inte han har något att be om ursäkt för.

   Radera
  3. Tyvärr träffar du huvudet på spiken där - de fleste politiker ÄR idioter, de skulle aldrig klara ett vanligt jobb.

   Radera
  4. En bild säger mer än tusen ord Islamofascisterna och den brunröda vänstermobben bär sig åt som de antidemokrater Chang precis beskrev:
   http://imageshack.com/a/img808/5918/radhust65b.jpg

   Radera
 2. Klockrent. Hur kul som helst. De som är antirasister tycker att detta är det mest naiva och antiintellektuella du någonsin gjort och det förstår jag. Varenda punkt träffade mitt i solarplexus så jag förstår att många goda människor kommer gå i taket när de läser detta.

  SvaraRadera
 3. Fair and firm,knappast naivt.Så ser det ut.Är det någon som tycker att sådana personer i fråga är idioter så är det dem och inte Chang som ska stå för det

  SvaraRadera
 4. Fair and firm,knappast naivt.Så ser det ut.Är det någon som tycker att sådana personer i fråga är idioter så är det dem och inte Chang som ska stå för det

  SvaraRadera
 5. Bra och humoristiskt skrivet ;)

  SvaraRadera
 6. Haha, grymt roligt skrivet och tyvärr ganska bra beskrivning. Detta kommer jag dela vidare. :-)

  SvaraRadera
 7. Spot on Chang! Brilliant! Tack.

  SvaraRadera
 8. För mig var detta det bästa alster du någonsin gjort. Vilken visdom du har redan i din ungdom.

  SvaraRadera
 9. Mycket träffande, men tyvärr inte så roligt. Det är ju den verkligheten vi lever i, som alltså har gett oss det närmast totalitära samhälle där fri åsiktsbildning är förbjuden på det beskrivna sinnrika sättet.

  SvaraRadera
 10. Var tyvärr ingen antirasist, men det var kanske tur det.

  Stämmer förövrigt på pricken på majoriteten utav de människor som kallar sig antirasister.

  SvaraRadera
 11. Underhållande träffsäkert. "...tvärtom måste man hindra fel människor från att yttra sig. Om inte annat för yttrandefrihetens skull."

  SvaraRadera
 12. Punkt 11) Misstolka. Förvräng. Ljug. För det är ju sant ändå. För jag tycker det,
  Eftersom jag är god och de andra är onda så är det jag påstår sant.

  Typexempel: http://www.di.se/artiklar/2013/12/13/sd-topp-jag-ar-en-stolt-rasist/
  Bakgrund: http://nordicdervish.wordpress.com/ (inlägg 2013-12-14)

  SvaraRadera
  Svar
  1. http://nordicdervish.wordpress.com/2013/12/14/stolta-rasister-och-skamliga-journalister/

   Radera
 13. Det här var fanimej det roligaste jag läst på länge, sen att det stämmer till punkt och pricka gör ju inte saken sämre heller.

  SvaraRadera
 14. Jag har konstruerat ett eget test på samma ämne:

  Se om du är antirasist. Känner du igen dig i följande påstående?:
  "Jag är emot rasism"
  Om "ja" så är du antirasist.

  Svårare än så är det inte.

  SvaraRadera
 15. "vem har gett vanligt folk rätten att starta ett parti som SD" - vanligt folk startade SD, ja. Det förutsätter att "vanligt folk" brukar gå runt i naziuniformer och hylla Hitler...

  SvaraRadera
 16. Klockren beskrivning Mr Frick.

  SvaraRadera
 17. Det här var ett klockrent exempel på varför Internet är så viktigt för demokratin. Fulmedia hade aldrig låtit en så här träffsäker och ironisk text komma fram i offentligheten.
  Tack Hr Elefant ( Chang betyder elefant på Thai)

  SvaraRadera
 18. Superrolig! Den är så bra så att den borde publiceras nånstans.

  SvaraRadera
 19. Jag gillar satir. Men samtidigt kan jag bara konstatera att denna text ju handlar om verkligheten.

  Hälsningar
  Peter Harold

  SvaraRadera
 20. Byt ut antirasister mot sverigedemokrater så har du en sann bild på sd partiledning. Endast några få punkter blir fel. Typ den om Sveriges välfärd.

  SvaraRadera
 21. Verkligen ett bra test. :-)
  Definitionen av rasist är, om jag förstått saken rätt, en person som anser att dennes egen ras är överlägsen andra raser. Eftersom jag misstänker att jag tillhör samma ras som Stefan Löfvén och feta fulla nassar som vrålar Heil Hitler med ölburk i näven kan jag inte säga att jag känner mig särskilt överlägsen. För att min egen ras ska kunna bli överlägsen behövs det sannolikt en hel del steriliseringar och inriktad avel.

  SvaraRadera

MediaCreeper